Over mij

Kunst in algemene zin heeft me altijd al geboeid en geïnspireerd. Dit zowel van kunst in musea, als buiten in parken als de kunstzinnigheid van de natuur zelf.

Vanaf het begin in 2009 dat ik beeldhouw heb ik gekozen voor de diverse steensoorten. De weerstand van het harde materiaal trekt mij aan. Het materiaal dwingt om zowel mijn fysieke als creatieve grenzen af te tasten. De beelden die ik maak zijn veelal gehouwen uit diverse steensoorten, zoals Marmer, Speksteen, Serpentijn (bruin/zwart) en ook van Mergel. Ze ontstaan soms geheel spontaan en soms vanuit een eerder gemaakte schets. Het ene beeld is meer figuratief en het andere meer abstract. Meestal is het echter een combinatie van die twee. De steen draagt vaak een eigen vormgeving in zich, dit is voor mij het startpunt van een beeld. Ik laat vaak een stuk van de oorspronkelijke steen bestaan. Hierdoor lijken de beelden uit de steen te ontspruiten en ontstaat een krachtenveld tussen oorspronkelijke steen en de uiteindelijk vorm en horen steen en vorm bij elkaar en versterken elkaar.

Naast het beeldhouwen ben ik medeoprichter van de KunstRoute Renswoude. In 2013 hebben we onze eerste expositie gehouden met de eerste 4 deelnemers. Deze KunstRoute is 2 dagen bij de Kunstenaars thuis. Dit jaar 2022 hebben wij onze 9e editie gehouden. (2020 is komen te vervallen door Corona) KunstRoute Renswoude

Momenteel ben ik bezig met het maken van Sculpturen van gelaagd hout. De objecten krijgen hierdoor een andere dimensie. Het object krijgt dan dezelfde vorm als van een beeld uit een steen. Van uit een idee ontstaat een object dat opgebouwd wordt uit de verschillende lagen om zo een uiteindelijk uniek effect te krijgen. De opbouw naar het object gebeurd van binnenuit naar buiten waardoor het speciale effect ontstaat dat uiteindelijk zichtbaar is. De afwerking bestaat uit een gekleurde lak die meerdere keren opgebracht wordt. Het hele proces is bijzonder arbeid intensief maar heel uitdagend om tot het beoogde eindresultaat te komen.

Wat mensen zeggen

De beste manier om te starten is door te stoppen met praten en aan de slag te gaan.

Walt Disney

Veel meer dan onze talenten, zijn het onze keuzes die bepalen wie we werkelijk zijn.

J. K. Rowling

Treur niet om wat voorbij is, lach omdat het gebeurd is.

Dr. Seuss